24 Haziran 2014 Salı

Ücretsiz yazılım

Ücretsiz yazılım kullanıcıya size, çalışma paylaşmak ve bunu değiştirmek için özgürlük verir yazılımdır. Kullanıcı ücretsiz olduğu için bu ücretsiz yazılım diyoruz.

Özgür yazılım kullanmayı öğrenmek için hakkını eline bir politik ve etik bir seçim yapmak ve başkaları ile öğrendiklerini paylaşmak. Ücretsiz yazılım başkalarının üzerine inşa ve keyfini bir şekilde bilgilerimizi paylaşmak bir öğrenme toplumun temeli haline gelmiştir.

Şu anda, birçok kişi kullanıcılara bu özgürlükleri ve faydaları inkar özel yazılımı kullanın. Bir kopyasını yapmak ve biz kendi evinde kendi bilgisayarların birden fazla bir kopyasını koymak durumunda programın nasıl çalıştığını anlamaya çalışırsanız, bir arkadaşınıza verirseniz, biz yakalanmış ve para cezası veya koymak olabilir hapis. Bu özel yazılım kullanırken kabul lisans sözleşmesinin ince baskı budur.

Özel yazılım arkasındaki şirketler genellikle faaliyetlerini gözetlemek ve başkaları ile paylaşmak sizi kısıtlamak olacaktır. Bizim bilgisayarlar kişisel bilgileri ve günlük faaliyetleri çok kontrol Ve çünkü, özel yazılım özgür bir toplum için kabul edilemez bir tehlike temsil eder.